0341-239007 info@ledprofit.nl

Fiscale voordelen

De fiscale voordelen van led verlichting

De overheid is blij met bedrijven die investeren in groene, energiebesparende maatregelen. Om dit te stimuleren heeft de overheid bepaalde fiscale voordelen opgesteld. Aangezien led verlichting ook bijdraagt aan een groenere, duurzame wereld, zijn er ook fiscale voordelen voor led verlichting. Deze verlichting moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

Wij kijken per klant naar de fiscale voordelen en nemen dit mee in ons bespaarplan. Zo weet u exact wat u kan besparen en hoelang het duurt voordat uw investering is terugverdient. 

De Energie Investerings Aftrek (EIA) 

 

De EIA is een fiscale aftrekregeling. De regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor de winst over 2018 is dit 54,5% van de investering. 

Wanneer komt u in aanmerking? 

✓ Het bedrag aan energie-investeringen is minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel. 

✓ Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.

✓ Het bedrijfsmiddel staat op de zogenoemde energielijst. 

✓ U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.

“Naast de tot 90% lagere energiekosten, betaalt u ook minder belasting vanwege de fiscale voordelen”

Kleinschaligheidsaftrek

Als u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. De bedrijfsmiddelen waarin u investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek. 

Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar. U vindt het bedrag van de investeringsaftrek in de tabel

Wij kijken graag met u mee wat u exact kunt besparen en hoelang het duurt voordat u uw investering terugverdient. Wij kijken hierbij ook naar de andere fiscale voordelen en de energiebesparing van uw nieuwe led verlichting. 

Wat kunnen deze fiscale voordelen voor mij betekenen? 

Door bijvoorbeeld de EIA betaalt een bedrijf minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Een bedrijf mag ook de EIA toepassen op de montagekosten. Ook de kosten van bijvoorbeeld een energieadvies van bedrijfsmiddelen die aan de energieprestatie-eisen voldoen mogen meegenomen worden bij de investeringskosten. Gemiddeld heeft een BV 10% belastingvoordeel door de EIA. Door de Energie- Investeringsaftrek is het voor Nederlandse bedrijven voordelig om duurzaam te investeren.

Ook de kleinschaligheidsaftrek levert voordelen op waardoor u minder belasting betaalt. Natuurlijk levert de led verlichting zelf ook een kostenbesparing op middels lagere energiekosten. 

Neem contact op met een adviseur

Stuur een e-mail

Van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 zullen wij zo spoedig mogelijk reageren op uw e-mail. U kunt ons mailen naar 

Neem telefonisch contact op

Wij staan van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 telefonisch voor u klaar. U kunt ons voor al uw vragen bereiken op 0341 239 007. 

Offerte aanvragen

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij zullen op werkdagen u dezelfde dag een offerte toesturen.